Toni Sepperi Tietoon perustuvaa politiikkaa ihmisille.

Laittomia rahapeliyhtiöitä etsimässä Veikkauksen edunsaajien johdolla

Veikkauksen edunsaajat ovat hyökänneet ulkomaisia rahapeliyhtiöitä vastaan aloittamalla mielikuvien muokkaamisen levittämällä valheita ja jakamalla valeuutisia. Veikkauksen johtoporras tuli julkisuuteen helmikuun loppupuolella aikomuksenaan selvittää ulkomaisten rahapeliyhtiöiden toiminnan estämistä Suomessa verkkosensuurilla ja rahaliikenteen estoilla. Tämän jälkeen veikkauksen edunsaajat jättivät eduskunnalle vetoomuksen, jossa vaaditaan mm. puuttumaan (kuviteltujen) laittomien rahapeliyhtiöiden toimintaan.

Vedonlyöjät herättelivätkin perustellusti keskustelua siitä, että mitä nämä Veikkauksen edunsaajien mainitsemat laittomat peliyhtiöt mahtavat tarkalleen olla. Suomessa rahapelien tarjoamiselle on yksinoikeus Veikkauksella, mutta mikään ei estä ulkomailla toimivan rahapeliyhtiön palveluiden käyttämistä Suomesta käsin, mikäli rahapeliyhtiö toimii ja omistaa asianmukaisen toimiluvan ulkomailla.

Asiaan saatiin tänään hieman valaistusta Veikkauksen varatoimitusjohtajan Velipekka Nummikosken ottaessa asiaan kantaa toteamalla, että nämä Veikkauksen edunsaajien vetoomuksessa mainitut “laittomat peliyhtiöt” toimivat täysin laillisesti. Tämän jälkeen myös Veikkauksen edunsaajia edustavan Suomen museoliiton pääsihteeri, Kimmo Levä, pyörsi edunsaajien sanomisia toteamalla, että termiä on käytetty liian löysästi tarkemmin määrittelemättä. Itse en kyllä keksi millä ajatuskiemuroilla laillisesti toimivia peliyhtiöitä aletaan kutsua yhtäkkiä laittomiksi ja onko kyse tosiaan vain harkitsemattomasta ja tarkemmin määrittelemättömästä termistä? Omiin korviin tämä kuulostaa klassiselta kiemurtelulta valheen edessä ja tarkoitushakuiselta propagandalta. Suomessa ei toimi mainittuja laittomia peliyhtiöitä ja sillä selvä.

Nähtäväksi jää, että kuinka Kimmo Levä asiaan liittyen vielä kommentoi ja aikooko Veikkauksen edunsaajat oikaista levittämäänsä väärää käsitystä laittomiin peliyhtöihin liittyen, minkä Veikkauksen johtoporraskin on jo suoraan todennut valheeksi. Piraattipuolue tulee eduskuntaan noustessaan kyseenalaistamaan Veikkauksen monopoliaseman perusteet toiminnan vastuullisuuteen ja pelihaittojen ehkäisyyn liittyen sekä huolehtimaan siitä, ettei vastaavan kaltaisia valheita ja mustan puhumista valkoiseksi levitetä eduskunnassa Veikkauksen edustajien kuin heidän edunsaajiensakaan toimesta ilman perusteltua kritiikkiä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat